Your cart is empty!
View Cart Checkout
Cart subtotal: 0.00

Hanuman Jayanti Puja

Hanumanji is een belichaming van fysieke en mentale kracht, wijsheid en kennis. Hanumanji is de meest vurige toegewijde van Lord Ram en werd door Lord Ram gezegend met immoraliteit. Aanbidding van Heer Ram is onvolledig zonder Hanumanji te aanbidden. Hanumanji is de zoon van Vayu (wind) en Anjani en staat bekend onder vele namen zoals Anjaneya Putra, Bajarangabali, Mahaveer, Maruti, Pavanputra en vele andere namen. Hanumanji is een incarnatie van Heer Shiva en wordt vereerd met betelbladeren, zondedeur, olie en Tulsi voor moed, vertrouwen, verlichting van lijden en succes. Hanumanji is de Supreme-beschermer voor zijn toegewijden en beschermt toegewijden tegen ziektes, ongeluk en malefische planetaire effecten.

Puja-service omvat: Kalash Sthapana, Panchang Sthapana (Gauri Ganesh, Punyavachan, Shodash Matrika, Navgraha, Sarvotabhadra), 64 yogini Pujan, Shetrapal Pujan, Swasti Vachan, Sankalpa, Ganesh Pujan en Abhishek, Navgraha Pujan en 108 gezangen van elke planetaire mantra, Aanroeping van grote goden en godinnen in Kalash, Hanuman Yantra Pujan, recitatie van Hanuman Chalisa, Vandana Stuti, Sundarkand Path (met Samput na elke Doha), Bajrang Baan, Hanuman Ashtak, Shri Ram Stuti, Hanuman Mantra Japa (1100 gezangen), Hanuman Yajna, Aarti en Pushpaanjali

Shree Hanuman Pujan and Yagna

Voor: Hanuman Puja is gunstig voor al diegenen die stabiliteit, kracht en bescherming willen bereiken.

Hanuman wordt aanbeden vanwege zijn kracht, behendigheid en dapperheid. De aanbidding van Hanuman symboliseert de aanbidding van de Allerhoogste Heer, voor het verwerven van kennis, fysieke en mentale kracht, waarachtigheid, oprechtheid, zelfopoffering, bescheidenheid, loyaliteit en diepe toewijding aan de Heer. Sri Hanuman werd gezegend door Sri Rama met onsterfelijkheid (chiranjeevi). Zijn aanbidding verwijdert de schadelijke effecten van alle 9 planeten.

Voordelen van Hanuman Puja:
De aanbidding van Shri Hanuman geeft moed om te vechten tegen alle uitdagingen
Hanuman Puja biedt gemoedsrust
Het is gunstig voor Gezondheid, Succes in Zaken of Carrière, Bescherming tegen het Kwaad, vijanden en zwarte magie
Puja voor Lord Hanuman pacificeert de negatieve invloed van alle negen planeten, voornamelijk Shani en Mangal (Saturnus en Mars).

Hanuman Chalisa Paath

Hanuman Chalisa is gemakkelijk de meest populaire en krachtige devotionele hymne gewijd aan Lord Hanuman. Hanuman Chalisa werd neergeschreven door Saint Tulsidas in de 16e eeuw. Chalisawoord is afgeleid van Chalis, wat neerkomt op veertig dus Hanuman Chalisa is 40 verzen van bewondering en aanbidding van Heer Hanuman. Heer Hanuman is een van de Chiranjivi’s, diegene die nog steeds aanwezig is in de huidige Kaal Yug en aldus Hem aanbidt, biedt onmiddellijke voordelen. Lord Hanuman wordt vereerd voor fysieke en mentale kracht, bescherming en succes. Heer Hanumanji is een incarnatie van Heer Shiva, Hij beschermt toegewijden tegen ziekten, ongeluk en schadelijke planetaire effecten. Recitatie De Hanuman Chalisa is een van de meest voorkomende gewoonten om Heer Hanuman te aanbidden en te vereren.