Your cart is empty!
View Cart Checkout
Cart subtotal: 0.00

De eerste vorm van moeder Durga onder de negen is Shailputri. Ze is als zodanig bekend, omdat ze is geïncarneerd uit de Himalaya, de keizer van de bergen. Shailputri in haar vorige geboorte werd geboren als een dochter van Daksha Prajapati. Ze kreeg de naam ‘Sati’. Sati werd in haar volgende geboorte geboren als een dochter van Himalaya en werd genoemd als Parvati. Volgens Shiv Mahapuran en andere hindoeïstische mythologieën, was Devi Sati, dochter van Prajapati Daksha, getrouwd met Mahadev. Maar koning Daksha was totaal geen voorstander van dit huwelijk. Op een dag organiseerde hij een Maha Yagya. Alle goden en bijna geliefden waren uitgenodigd behalve Shiv en Sati. Toen ze dit ontdekte, raakte Sati diepgewond en besefte ze dat haar vader haar echtgenoot Shiva alleen maar beledigde. In deze onaanvaardbare situatie heeft ze haar lichaam verbrand verbrand in vuur van Yagna. Dit zicht was buitengewoon pijnlijk voor Mahadev. Hij maakte zich geïsoleerd van alles en ging voor een boete van lange tijdperken. Zonder hem was het hele universum in wanorde. Maar de wedergeboorte van Sati met de naam Parvati thuis van koning Himalaya voedde stralen van hoop. Het was echter heel moeilijk voor Parvati om haar Heer Shiva te krijgen, terwijl Mahadev zichzelf verloor in het dichtste van Sadhna.

Devi Shailputri wordt samen met Mahadev aanbeden, aangezien zij de gemalin (echtgenote) van Lord Shiva is. Ze is ook de moeder van Kumar Kartikey en Ganesha. Terwijl ze Prakriti is, zorgt ze voor alle levende wezens, inclusief mensen, dieren, bomen, struiken, planten en zelfs kleine levende wezens op aarde. Ze houdt een lotusbloem in haar linkerhand en een Trishul (drietand) in haar rechterhand. Een halve maan siert haar voorhoofd. Parvati en Hemavati zijn andere namen van Goddess Shailputri. Ze rijdt op Vrishabha (een stier), de processie van deze Godin. Meester Shailaputri is de godin van het muladhara-chakra en wanneer hij deze Shakti ontwaakt, begint iemand aan hun reis naar spiritueel ontwaken en hun doel in het leven. Zonder het muladhara-chakra te activeren, heeft iemand niet de kracht en de kracht om uitdagingen in het leven aan te gaan. Zodat, in Navratri puja de eerste dag, Yogi’s hun geest geconcentreerd houden op Muladhara. Dit is het startpunt van hun spirituele discipline. Maa Shailaputri regeert Planet Mars (Mangal) en Ketu.

De tweede dag van Navaratri is opgedragen aan de godin Brahmacharni, de godin van de Swathisthana-chakra. Ze is ook bekend als Devi Yogni en Devi Tapsvini en wordt aanbeden op de tweede dag van Navrathri. Brahma betekent boetedoening. Dus, Brahmacharni is iemand die boete uitoefent. Godin Parvati was een geweldige Sati en tapsavi. Om met Lord Shiva te trouwen, deed ze zware boetedoening en deed ze zware soberheid. Deze ongehuwde mediterende vorm van Maa Parvati wordt vereerd als godin Brahmacharni. Er wordt gezegd – Veda, Tattva en Tapa zijn synoniemen voor Brahma. De vorm van Brahmacharini is enorm stralend en extreem majestueus. Men gelooft ook dat ze dat van haar harde boetedoening tot duizenden jaren heeft voortgezet en alleen bilva-bladeren heeft gegeten om te overleven. Tot vele honderden jaren heeft ze zich onthouden van water en voedsel. En op deze manier wijdde ze zich volledig aan het aanbidden van Heer Shiva. Deze grote Tapa maakte haar verheerlijkt met de naam ‘Brahmacharini’ en stelde Lord Shiva tevreden als haar goddelijke partner. Ze houdt Kamandal of waterpot in haar linkerhand en Japani (Rozenkrans) in het recht. Ze draagt ​​een witte Saree met feloranje rand. Zij personifieert liefde en loyaliteit. Door haar te aanbidden, prent de toegewijde het vermogen tot ernstige boetedoening, afstand doen, vrijmoedigheid, ethisch gedrag en terughoudendheid bij hem in. Zelfs in de meest kritieke perioden van strijd blijft de geest onwrikbaar en wijkt hij niet af van het pad van plicht. Bij de gratie van moeder Brahmacharini krijgt hij succes en overwinning altijd en overal. Ze regeert Planet Moon (Chandra).